Nabeschouwing Milan - Fiorentina (0-1) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Milan het zaterdag 22 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milano.

Via de Milan - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Fiorentina (0-1)

Het Serie A duel tussen Milan en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 0-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 73e minuut door F. Chiesa, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Milan dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Fiorentina uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Milan - Fiorentina 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Pezzella Fiorentina
42' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Vitor Hugo Fiorentina
61' Wissel Fiorentina Wissel Gerson voor K. Mirallas Fiorentina
62' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor E. Fernandes Fiorentina
67' Wissel Milan Wissel P. Cutrone voor J. Mauri Milan
67' Wissel Milan Wissel D. Laxalt voor Samu Castillejo Milan
73' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van J. Veretout Fiorentina 0-1
74' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor F. Chiesa Fiorentina
77' Gele kaart Milan Gele kaart voor Suso Milan
78' Gele kaart Milan Gele kaart voor A. Romagnoli Milan
83' Wissel Milan Wissel A. Conti voor I. Abate Milan
86' Wissel Fiorentina Wissel V. Laurini voor M. Benassi Fiorentina
88' Wissel Fiorentina Wissel M. Pjaca voor G. Simeone Fiorentina
93' Gele kaart Milan Gele kaart voor D. Laxalt Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Fiorentina
Opstellingen Milan - Fiorentina
De opstellingen van Milan en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Fiorentina

Milan en Fiorentina treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 20 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Milan favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Milan 12
Winst Fiorentina 6
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 4e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 10e plaats.