Nabeschouwing Atalanta - Sampdoria (4-0) || Serie A 2021/2022

Maandag 28 februari 2022 - 20:50 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Atalanta het maandag 28 februari 2022 om 20:50 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Sampdoria (4-0)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 4-0 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Pasalic, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Koopmeiners op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee T. Koopmeiners zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Atalanta in de 86e minuut, nadat A. Miranchuk de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Atalanta.

LIVE Atalanta - Sampdoria 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van R. Freuler Atalanta 1-0
29' Doelpunt Atalanta Doelpunt T. Koopmeiners met assist van M. Pessina Atalanta 2-0
46' Wissel Sampdoria Wissel A. Sabiri voor S. Sensi Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel M. Yoshida voor G. Magnani Sampdoria
46' Wissel Sampdoria Wissel T. Rincon voor F. Quagliarella Sampdoria
48' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ekdal Sampdoria
60' Wissel Atalanta Wissel A. Miranchuk voor J. Boga Atalanta
61' Doelpunt Atalanta Doelpunt T. Koopmeiners met assist van A. Miranchuk Atalanta 3-0
66' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
68' Wissel Sampdoria Wissel T. Augello voor N. Murru Sampdoria
76' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor A. Ferrari Sampdoria
77' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
83' Wissel Atalanta Wissel J. Maehle voor H. Hateboer Atalanta
83' Wissel Atalanta Wissel G. Pezzella voor M. Pessina Atalanta
83' Wissel Atalanta Wissel G. Scalvini voor D. Zappacosta Atalanta
86' Doelpunt Atalanta Doelpunt A. Miranchuk Atalanta 4-0
89' Wissel Atalanta Wissel G. Cittadini voor R. Toloi Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Sampdoria
Opstellingen Atalanta - Sampdoria
De opstellingen van Atalanta en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Gian Piero Gasperini
Formatie 3-4-1-2
Coach Marco Giampaolo
Voorbeschouwing Atalanta - Sampdoria

Atalanta en Sampdoria treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 27 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 13 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Atalanta. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 11
Winst Sampdoria 13
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 5e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 14e plaats.