Nabeschouwing Sassuolo - Fiorentina (2-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 26 februari 2022 - 20:50 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sassuolo het zaterdag 26 februari 2022 om 20:50 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Fiorentina (2-1)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Alessandro Prontera geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sassuolo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door H. J. Traore, waarmee Sassuolo met 1-0 de leiding nam. In de 79e minuut moest G. Bonaventura van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Alessandro Prontera een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Fiorentina verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte A. Cabral namens Fiorentina in de 88e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat G. Defrel namens Sassuolo in de 94e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alessandro Prontera, waardoor Sassuolo dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sassuolo - Fiorentina 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Sassuolo Doelpunt H. J. Traore Sassuolo 1-0
62' Wissel Fiorentina Wissel A. Cabral voor K. Piatek Fiorentina
62' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor R. Sottil Fiorentina
63' Wissel Fiorentina Wissel G. Bonaventura voor Y. Maleh Fiorentina
68' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor V. Italiano Fiorentina
68' Wissel Sassuolo Wissel Matheus Henrique voor H. J. Traore Sassuolo
70' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor M. Lopez Sassuolo
77' Wissel Fiorentina Wissel N. Gonzalez voor S. Amrabat Fiorentina
78' Wissel Sassuolo Wissel G. Defrel voor G. Scamacca Sassuolo
79' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Bonaventura Fiorentina
79' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor G. Bonaventura Fiorentina
83' Wissel Fiorentina Wissel L. Torreira voor J. Ikone Fiorentina
88' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Cabral met assist van R. Saponara Fiorentina 1-1
94' Doelpunt Sassuolo Doelpunt G. Defrel met assist van D. Berardi Sassuolo 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Fiorentina
Opstellingen Sassuolo - Fiorentina
De opstellingen van Sassuolo en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Fiorentina

Sassuolo en Fiorentina treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alessandro Prontera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 19 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 6 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Sassuolo. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 5
Winst Fiorentina 6
Gelijkspel 6
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 11e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 7e plaats.