Nabeschouwing Atalanta - Spezia (5-2) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Atalanta het zaterdag 20 november 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Spezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Spezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Spezia (5-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Spezia is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 5-2 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door M. Nzola, waarmee Spezia met 0-1 de leiding nam. Atalanta kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Pasalic, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Atalanta vervolgens op 2-1. Het was D. Zapata die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat M. Pasalic de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 83e minuut nadat L. Muriel namens Atalanta de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 89e minuut was het R. Malinovsky van Atalanta wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Spezia mocht M. Nzola in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rosario Abisso bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Spezia 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Spezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Spezia Gele kaart voor E. Gyasi Spezia
10' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor T. Koopmeiners Atalanta
11' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola Spezia 0-1
18' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van D. Zappacosta Atalanta 1-1
36' Gele kaart Spezia Gele kaart voor J. Sala Spezia
38' Penalty Atalanta Penalty D. Zapata Atalanta 2-1
41' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van D. Zapata Atalanta 3-1
49' Gele kaart Spezia Gele kaart voor P. Hristov Spezia
52' Wissel Spezia Wissel R. Manaj voor D. Verde Spezia
60' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor J. Ilicic Atalanta
60' Wissel Atalanta Wissel M. Pessina voor T. Koopmeiners Atalanta
64' Wissel Spezia Wissel A. Reca voor J. Sala Spezia
64' Wissel Spezia Wissel E. Colley voor V. Kovalenko Spezia
71' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. Pasalic Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor D. Zapata Atalanta
81' Wissel Spezia Wissel S. Podgoreanu voor E. Gyasi Spezia
83' Doelpunt Atalanta Doelpunt L. Muriel met assist van M. Pasalic Atalanta 4-1
87' Wissel Atalanta Wissel R. Piccoli voor M. Pasalic Atalanta
87' Wissel Atalanta Wissel G. Scalvini voor D. Zappacosta Atalanta
89' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Malinovsky met assist van L. Muriel Atalanta 5-1
91' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola met assist van S. Bastoni Spezia 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Spezia
Opstellingen Atalanta - Spezia
De opstellingen van Atalanta en Spezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Spezia zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Formatie 3-5-1-1
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Atalanta - Spezia

Atalanta en Spezia treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Spezia in de Serie A vond plaats op 12 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Spezia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 1
Winst Spezia 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Spezia terugvinden op de 16e plaats.