Nabeschouwing Bologna - Roma (1-0) || Serie A 2021/2022

Woensdag 1 december 2021 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Bologna het woensdag 1 december 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Roma (1-0)

Het Serie A duel tussen Bologna en Roma is onder leiding van scheidsrechter Luca Pairetto geëindigd in een 1-0 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door M. Svanberg, waarmee Bologna met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Roma dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Bologna.

LIVE Bologna - Roma 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Wissel Bologna Wissel N. Sansone voor M. Arnautovic Bologna
35' Doelpunt Bologna Doelpunt M. Svanberg met assist van N. Dominguez Bologna 1-0
38' Gele kaart Bologna Gele kaart voor R. Soriano Bologna
46' Gele kaart Roma Gele kaart voor T. Abraham Roma
46' Wissel Roma Wissel C. Perez voor A. Diawara Roma
52' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor S. El Shaarawy Roma
59' Gele kaart Roma Gele kaart voor C. Perez Roma
64' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor J. Veretout Roma
72' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
73' Wissel Roma Wissel M. Vina voor G. Mancini Roma
80' Wissel Bologna Wissel L. De Silvestri voor A. Skov Olsen Bologna
81' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Mourinho Roma
88' Gele kaart Bologna Gele kaart voor L. Skorupski Bologna
90' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor M. Barrow Bologna
91' Wissel Bologna Wissel E. Vignato voor N. Dominguez Bologna
92' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Karsdorp Roma
92' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Sansone Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Roma
Opstellingen Bologna - Roma
De opstellingen van Bologna en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Roma zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Roma

Bologna en Roma treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luca Pairetto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Roma in de Serie A vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 14 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Bologna. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 3
Winst Roma 14
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 9e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.