Nabeschouwing Empoli - Sampdoria (0-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Empoli het zondag 19 september 2021 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Sampdoria (0-3)

Het Serie A duel tussen Empoli en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 0-3 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door F. Caputo, waarmee Sampdoria met 0-1 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Caputo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut volgde een derde treffer van Sampdoria, waarmee A. Candreva zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Sampdoria dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Empoli - Sampdoria 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Caputo met assist van A. Candreva Sampdoria 0-1
52' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Caputo met assist van B. Bereszynski Sampdoria 0-2
56' Wissel Empoli Wissel S. Zurkowski voor N. Haas Empoli
56' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor L. Henderson Empoli
59' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Zurkowski Empoli
62' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Cutrone Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel P. Cutrone Empoli
63' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor M. Thorsby Sampdoria
68' Wissel Empoli Wissel A. Pinamonti voor L. Mancuso Empoli
68' Wissel Empoli Wissel F. Di Francesco voor P. Cutrone Empoli
69' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor M. Damsgaard Sampdoria
69' Wissel Sampdoria Wissel A. Ekdal voor A. Silva Sampdoria
70' Doelpunt Sampdoria Doelpunt A. Candreva met assist van F. Quagliarella Sampdoria 0-3
73' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Askildsen Sampdoria
78' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor N. Bajrami Empoli
82' Wissel Sampdoria Wissel E. Torregrossa voor F. Caputo Sampdoria
82' Wissel Sampdoria Wissel J. Chabot voor O. Colley Sampdoria
88' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor E. Torregrossa Sampdoria
94' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Luperto Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Sampdoria
Opstellingen Empoli - Sampdoria
De opstellingen van Empoli en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Sampdoria

Empoli en Sampdoria treffen elkaar in de 4e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 12 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 6 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Empoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 4
Winst Sampdoria 6
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 12e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 15e plaats.