Nabeschouwing Genoa - Empoli (0-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 6 maart 2022 - 12:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Genoa het zondag 6 maart 2022 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Empoli (0-0)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Genoa en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Qua balbezit waren Genoa en Empoli gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Veruit de meeste mogelijkheden waren voor Genoa, dat genoeg kansen kreeg om tot een goal te komen. Ondanks alle kansen wilde het echter maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand onveranderd bleef terwijl het einde van de wedstrijd steeds meer naderde.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Gianluca Aureliano niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Genoa - Empoli 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Blessin Genoa
37' Gele kaart Empoli Gele kaart voor V. Verre Empoli
41' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
43' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Luperto Empoli
46' Gele kaart Genoa Gele kaart voor K. Yeboah Genoa
49' Gele kaart Genoa Gele kaart voor M. Portanova Genoa
52' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor V. Verre Empoli
56' Wissel Genoa Wissel M. Destro voor K. Yeboah Genoa
62' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor M. Benassi Empoli
62' Wissel Empoli Wissel L. Henderson voor N. Bajrami Empoli
63' Wissel Genoa Wissel N. Rovella voor M. Portanova Genoa
63' Wissel Genoa Wissel N. Amiri voor F. Melegoni Genoa
70' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
73' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor K. Asllani Empoli
73' Wissel Empoli Wissel L. Tonelli voor S. Zurkowski Empoli
86' Gele kaart Genoa Gele kaart voor N. Rovella Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Empoli
Opstellingen Genoa - Empoli
De opstellingen van Genoa en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Empoli

Genoa en Empoli treffen elkaar in de 28e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Aureliano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Empoli in de Serie A vond plaats op 5 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Genoa favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genoa 4
Winst Empoli 2
Gelijkspel 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 19e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 13e plaats.