Nabeschouwing Genoa - Sampdoria (1-3) || Serie A 2021/2022

Vrijdag 10 december 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Genoa het vrijdag 10 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Sampdoria (1-3)

Het Serie A duel tussen Genoa en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 1-3 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door M. Gabbiadini, waarmee Sampdoria met 0-1 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Caputo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van Sampdoria, waarmee M. Gabbiadini zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 78 minuten deed M. Destro iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Genoa werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Genoa echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Sampdoria.

LIVE Genoa - Sampdoria 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini met assist van A. Candreva Sampdoria 0-1
34' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
49' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Caputo Sampdoria 0-2
57' Wissel Genoa Wissel M. Destro voor C. Ekuban Genoa
57' Wissel Genoa Wissel J. Vasquez voor A. Masiello Genoa
67' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini met assist van F. Caputo Sampdoria 0-3
68' Wissel Sampdoria Wissel R. Dragusin voor B. Bereszynski Sampdoria
68' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor M. Gabbiadini Sampdoria
73' Wissel Genoa Wissel M. Portanova voor Hernani Genoa
76' Wissel Sampdoria Wissel J. Chabot voor M. Thorsby Sampdoria
78' Doelpunt Genoa Doelpunt M. Destro met assist van A. Cambiaso Genoa 1-3
84' Gele kaart Genoa Gele kaart voor P. Ghiglione Genoa
85' Wissel Genoa Wissel Y. Kallon voor Z. Vanheusden Genoa
90' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
94' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor A. Candreva Sampdoria
95' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Chabot Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Sampdoria
Opstellingen Genoa - Sampdoria
De opstellingen van Genoa en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Sampdoria

Genoa en Sampdoria treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 3 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 11 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Genoa. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genoa 8
Winst Sampdoria 11
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 19e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.