Nabeschouwing Lazio - Empoli (3-3) || Serie A 2021/2022

Donderdag 6 januari 2022 - 14:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Lazio het donderdag 6 januari 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Empoli (3-3)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Lazio en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. N. Bajrami maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Empoli vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Empoli vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Zurkowski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 14e minuut wist Lazio de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via C. Immobile.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Milinkovic-Savic de 2-2 maakte voor Lazio. Empoli leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 75 minuten op voorsprong na een goal van F. Di Francesco: 2-3. Na 87 minuten was het C. Immobile van Lazio de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-2 bleef. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat S. Milinkovic-Savic Lazio weer op 3-3 zette in de 93e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Antonio Giua bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Lazio - Empoli 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty Empoli Penalty N. Bajrami Empoli 0-1
8' Doelpunt Empoli Doelpunt S. Zurkowski Empoli 0-2
10' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Parisi Empoli
14' Doelpunt Lazio Doelpunt C. Immobile met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 1-2
18' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luiz Felipe Lazio
25' Wissel Lazio Wissel Patric voor F. Acerbi Lazio
33' Wissel Empoli Wissel R. Marchizza voor F. Parisi Empoli
33' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Marchizza Empoli
46' Wissel Empoli Wissel F. Bandinelli voor S. Zurkowski Empoli
52' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Pedro Lazio
59' Wissel Lazio Wissel Lucas Leiva voor D. Cataldi Lazio
59' Wissel Lazio Wissel M. Zaccagni voor Pedro Lazio
62' Gele kaart Lazio Gele kaart voor A. Marusic Lazio
63' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor N. Bajrami Empoli
66' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van F. Anderson Lazio 2-2
71' Gele kaart Lazio Gele kaart voor L. Alberto Lazio
73' Wissel Empoli Wissel A. Pinamonti voor A. La Mantia Empoli
73' Wissel Empoli Wissel M. Viti voor S. Ricci Empoli
75' Doelpunt Empoli Doelpunt F. Di Francesco met assist van R. Marchizza Empoli 2-3
78' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Gabarrón Gil Afgekeurd doelpunt vanwege hands P. Gabarrón Gil Lazio
86' Gele kaart Empoli Gele kaart voor S. Luperto Empoli
87' Penalty gemist Lazio Penalty gemist C. Immobile Lazio
89' Wissel Lazio Wissel M. Lazzari voor E. Hysaj Lazio
93' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van M. Zaccagni Lazio 3-3
95' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Empoli
Opstellingen Lazio - Empoli
De opstellingen van Lazio en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Lazio - Empoli

Lazio en Empoli treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Empoli in de Serie A vond plaats op 21 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lazio. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 9
Winst Empoli 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 8e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.