Nabeschouwing Lazio - Fiorentina (1-0) || Serie A 2021/2022

Woensdag 27 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Lazio het woensdag 27 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Fiorentina (1-0)

Het Serie A duel tussen Lazio en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Giovanni Ayroldi geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door Pedro, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Lazio uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Lazio - Fiorentina 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Castrovilli Fiorentina
47' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor C. Biraghi Fiorentina
52' Doelpunt Lazio Doelpunt Pedro met assist van S. Milinkovic-Savic Lazio 1-0
56' Gele kaart Lazio Gele kaart voor D. Cataldi Lazio
57' Wissel Fiorentina Wissel G. Bonaventura voor G. Castrovilli Fiorentina
68' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Duncan Fiorentina
71' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor J. Callejon Fiorentina
71' Wissel Fiorentina Wissel A. Odriozola voor L. Venuti Fiorentina
77' Wissel Lazio Wissel Patric voor Luiz Felipe Lazio
78' Gele kaart Lazio Gele kaart voor L. Alberto Lazio
79' Wissel Lazio Wissel T. Basic voor S. Milinkovic-Savic Lazio
81' Gele kaart Lazio Gele kaart voor C. Immobile Lazio
83' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor C. Biraghi Fiorentina
84' Wissel Fiorentina Wissel M. Benassi voor A. Duncan Fiorentina
84' Wissel Lazio Wissel R. Moro voor Pedro Lazio
84' Wissel Lazio Wissel Lucas Leiva voor D. Cataldi Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Fiorentina
Opstellingen Lazio - Fiorentina
De opstellingen van Lazio en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Fiorentina

Lazio en Fiorentina treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 8 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 17
Winst Fiorentina 10
Gelijkspel 5
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 8e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 7e plaats.