Nabeschouwing Milan - Atalanta (2-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Milan het zondag 15 mei 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Atalanta (2-0)

Het Serie A duel tussen Milan en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 2-0 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door R. Leao, waarmee Milan met 1-0 de leiding nam. Milan vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Hernandez op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Milan.

LIVE Milan - Atalanta 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart Milan Gele kaart voor O. Giroud Milan
53' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor T. Koopmeiners Atalanta
54' Wissel Milan Wissel J. Messias voor A. Saelemaekers Milan
54' Wissel Milan Wissel A. Rebic voor O. Giroud Milan
55' Wissel Atalanta Wissel D. Zapata voor L. Muriel Atalanta
55' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor M. Pasalic Atalanta
56' Doelpunt Milan Doelpunt R. Leao met assist van J. Messias Milan 1-0
63' Wissel Milan Wissel I. Bennacer voor S. Tonali Milan
67' Gele kaart Milan Gele kaart voor F. Kessie Milan
70' Wissel Atalanta Wissel J. Boga voor M. Pessina Atalanta
75' Doelpunt Milan Doelpunt T. Hernandez met assist van R. Krunic Milan 2-0
79' Wissel Atalanta Wissel M. Demiral voor J. L. Palomino Atalanta
79' Wissel Atalanta Wissel G. Scalvini voor H. Hateboer Atalanta
80' Wissel Milan Wissel T. Bakayoko voor R. Krunic Milan
80' Wissel Milan Wissel A. Florenzi voor D. Calabria Milan
87' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Malinovsky Atalanta
92' Gele kaart Milan Gele kaart voor I. Bennacer Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Atalanta
Opstellingen Milan - Atalanta
De opstellingen van Milan en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Atalanta

Milan en Atalanta treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Atalanta in de Serie A vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Milan favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Milan 12
Winst Atalanta 10
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 1e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 7e plaats.