Nabeschouwing Napoli - Genoa (3-0) || Serie A 2021/2022

Zondag 15 mei 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zondag 15 mei 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Genoa (3-0)

Het Serie A duel tussen Napoli en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 3-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door V. Osimhen, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 65e minuut voor dat Napoli via L. Insigne op 2-0 kwam te staan. In de 81e minuut volgde een derde treffer van Napoli, waarmee S. Lobotka zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Fabbri, waardoor Napoli dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Napoli - Genoa 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Wissel Genoa Wissel M. Frendrup voor M. Badelj Genoa
32' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van G. Di Lorenzo Napoli 1-0
38' Gele kaart Genoa Gele kaart voor P. Galdames Genoa
56' Wissel Genoa Wissel Hernani voor S. Hefti Genoa
56' Wissel Genoa Wissel C. Ekuban voor M. Portanova Genoa
65' Penalty Napoli Penalty L. Insigne Napoli 2-0
73' Wissel Napoli Wissel S. Lobotka voor F. Ruiz Napoli
73' Wissel Napoli Wissel F. Ghoulam voor M. Rui Napoli
73' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor D. Mertens Napoli
74' Wissel Genoa Wissel M. Destro voor A. Gudmundsson Genoa
74' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor P. Galdames Genoa
81' Doelpunt Napoli Doelpunt S. Lobotka met assist van A. Z. Anguissa Napoli 3-0
83' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor A. Z. Anguissa Napoli
87' Gele kaart Napoli Gele kaart voor S. Lobotka Napoli
88' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor L. Insigne Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Genoa
Opstellingen Napoli - Genoa
De opstellingen van Napoli en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Genoa

Napoli en Genoa treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Genoa in de Serie A vond plaats op 29 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 16
Winst Genoa 7
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 3e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 19e plaats.