Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (4-1) || Serie A 2021/2022

Maandag 16 mei 2022 - 18:30 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Sampdoria het maandag 16 mei 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Fiorentina (4-1)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 4-1 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door A. Ferrari, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Quagliarella op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van Sampdoria, waarmee M. Thorsby zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Sampdoria geen gas terug, waardoor in de 84e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Sabiri. In de 89e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Fiorentina speler N. Gonzalez. Na 93 minuten werd O. Colley van Sampdoria met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Maurizio Mariani bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Sampdoria.

LIVE Sampdoria - Fiorentina 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Torreira Fiorentina
15' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Gonzalez Fiorentina
16' Doelpunt Sampdoria Doelpunt A. Ferrari met assist van A. Candreva Sampdoria 1-0
18' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor R. Vieira Sampdoria
30' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van A. Sabiri Sampdoria 2-0
46' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor A. Duncan Fiorentina
65' Wissel Sampdoria Wissel F. Caputo voor F. Quagliarella Sampdoria
66' Wissel Fiorentina Wissel K. Piatek voor A. Cabral Fiorentina
66' Wissel Fiorentina Wissel J. Callejon voor J. Ikone Fiorentina
69' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Y. Maleh Fiorentina
71' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Thorsby met assist van A. Candreva Sampdoria 3-0
74' Wissel Fiorentina Wissel A. Terzic voor L. Venuti Fiorentina
74' Wissel Fiorentina Wissel R. Saponara voor L. Torreira Fiorentina
82' Wissel Sampdoria Wissel M. Damsgaard voor A. Candreva Sampdoria
84' Doelpunt Sampdoria Doelpunt A. Sabiri met assist van F. Caputo Sampdoria 4-0
86' Wissel Sampdoria Wissel N. Ravaglia voor E. Audero Sampdoria
86' Wissel Sampdoria Wissel S. Trimboli voor R. Vieira Sampdoria
89' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor S. Trimboli Sampdoria
89' Penalty Fiorentina Penalty N. Gonzalez Fiorentina 4-1
93' Rode kaart Sampdoria Rode kaart voor O. Colley Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Fiorentina
Opstellingen Sampdoria - Fiorentina
De opstellingen van Sampdoria en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Fiorentina

Sampdoria en Fiorentina treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 30 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 12 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Sampdoria. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 8
Winst Fiorentina 12
Gelijkspel 11
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 16e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 8e plaats.