Nabeschouwing Spezia - Empoli (1-1) || Serie A 2021/2022

Zondag 19 december 2021 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Spezia het zondag 19 december 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Empoli (1-1)

De Serie A 2021/2022 wedstrijd tussen Spezia en Empoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Marchizza zette Spezia op een 1-0 voorsprong in de 50e minuut van de wedstrijd. Een ongelukkig eigen doelpunt van D. Nikolaou zorgde ervoor dat Empoli op 1-1 kwam te staan in de 71e minuut.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Spezia - Empoli 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Spezia Gele kaart voor G. Maggiore Spezia
38' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Tonelli Empoli
50' Eigen doelpunt Spezia Eigen doelpunt R. Marchizza Spezia 1-0
60' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
63' Wissel Empoli Wissel P. Cutrone voor F. Di Francesco Empoli
63' Wissel Empoli Wissel N. Bajrami voor F. Bandinelli Empoli
63' Wissel Empoli Wissel F. Parisi voor R. Marchizza Empoli
71' Eigen doelpunt Empoli Eigen doelpunt D. Nikolaou Empoli 1-1
72' Wissel Spezia Wissel V. Kovalenko voor S. Bastoni Spezia
72' Wissel Spezia Wissel K. Agudelo voor R. Manaj Spezia
82' Wissel Spezia Wissel E. Colley voor M. Nzola Spezia
88' Gele kaart Spezia Gele kaart voor K. Amian Spezia
90' Gele kaart Spezia Gele kaart voor V. Kovalenko Spezia
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Empoli
Opstellingen Spezia - Empoli
De opstellingen van Spezia en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Coach Thiago Motta
Formatie 4-3-1-2
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Spezia - Empoli

Spezia en Empoli treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Volpi en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Spezia en Empoli elkaar treffen in de Serie A.

Winst Spezia 0
Winst Empoli 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Spezia op een 17e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 9e plaats.