Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (4-3) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 8 april 2017 - 19:45 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt ADO Den Haag het zaterdag 8 april 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Kyocera Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (4-3)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 4-3 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 13e minuut dacht ADO Den Haag op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Bakker. Helaas voor ADO Den Haag werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 21e minuut was het ADO Den Haag dat via D. Malone dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jeroen Manschot. M. Havenaar dacht na 23 minuten te scoren voor ADO Den Haag, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 47e minuut scoorde ADO Den Haag via D. Malone, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 51 minuten spelen wist FC Groningen via M. Mahi de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jeroen Manschot. In de 64e minuut scoorde B. Linssen namens FC Groningen. Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 94e minuut leek B. Linssen te scoren voor FC Groningen, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Jeroen Manschot.

Kort daarna blies scheidsrechter Jeroen Manschot voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-3 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken ADO Den Haag - FC Groningen
Goals
4
3
Balbezit
40%
60%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
11
14
Schoten op doel
8
6
Passes
315
463
Overtredingen
13
19
Buitenspel
1
4
Corners
3
8
LIVE ADO Den Haag - FC Groningen 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt D. Bakker met assist van A. Meijers ADO Den Haag
21' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt D. Malone ADO Den Haag
23' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt M. Havenaar met assist van S. Becker ADO Den Haag
47' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt D. Malone met assist van A. Meijers ADO Den Haag
51' Penalty FC Groningen Penalty M. Mahi FC Groningen
57' Wissel FC Groningen Wissel O. Idrissi voor S. Tibbling FC Groningen
64' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen FC Groningen
67' Wissel ADO Den Haag Wissel R. Wolters voor S. Becker ADO Den Haag
67' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor Jesper Drost FC Groningen
73' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor W. Kanon ADO Den Haag
75' Wissel FC Groningen Wissel Y. van Nieff voor E. Reijnen FC Groningen
76' Wissel ADO Den Haag Wissel D. Gorter voor A. El Khayati ADO Den Haag
79' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor M. Havenaar ADO Den Haag
82' Wissel ADO Den Haag Wissel G. Fernandez voor M. Havenaar ADO Den Haag
86' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Bacuna FC Groningen
94' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van A. Sørloth FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - FC Groningen
Opstellingen ADO Den Haag - FC Groningen
De opstellingen van ADO Den Haag en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal ADO Den Haag
# Speler Pos.
22 Robert Zwinkels K
28 Tyronne Ebuehi V
3 Thomas Meißner V
5 Serge Wilfried Kanon V
8 Aaron Meijers V
2 Dion Malone V
17 Danny Bakker M
77 Sheraldo Becker M
23 Abdenasser El Khayati A
9 A
21 Edouard Duplan A
Formatie 4-4-2
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
30 Peter van der Vlag K
16 Stefan van der Lei K
34 Roland Baas V
45 Oussama Idrissi M
36 Ajdin Hrustic M
20 Yoëll van Nieff M
23 Hedwiges Maduro M
13 Alexander Sørloth A
Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

ADO Den Haag en FC Groningen treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 19 november 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 14 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor ADO Den Haag. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst ADO Den Haag 7
Winst FC Groningen 14
Gelijkspel 2
Totaal 23
Tags
ADO Den Haag - FC Groningen Opstelling ADO Den Haag Opstelling FC Groningen Live ADO Den Haag - FC Groningen Live ADO Den Haag - FC Groningen kijken ADO Den Haag - FC Groningen kijken Live ADO Den Haag - FC Groningen stream ADO Den Haag - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen Uitslag ADO Den Haag - FC Groningen Statistieken ADO Den Haag - FC Groningen Eredivisie 2016/2017 ADO Den Haag - FC Groningen wedden ADO Den Haag - FC Groningen gokken ADO Den Haag - FC Groningen Unibet