Nabeschouwing Ajax - Heracles (4-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 26 februari 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Ajax het zondag 26 februari 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Heracles (4-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 4-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 23e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van K. Dolberg. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 25e minuut was het Heracles Almelo dat via S. Armenteros dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler. M. de Ligt dacht na 56 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 60e minuut scoorde Ajax via D. Sánchez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 90 minuten spelen wist Ajax via B. Traoré de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler.

Kort daarna blies scheidsrechter Dennis Higler voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindresultaat.

LIVE Ajax - Heracles 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg Ajax
25' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt S. Armenteros met assist van W. Droste Heracles Almelo
40' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor J. Pelupessy Heracles Almelo
46' Wissel Ajax Wissel M. de Ligt voor N. Viergever Ajax
54' Gele kaart Ajax Gele kaart voor A. Onana Ajax
54' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor S. Armenteros Heracles Almelo
56' Doelpunt Ajax Doelpunt M. de Ligt met assist van H. Ziyech Ajax
60' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Sánchez met assist van J. Veltman Ajax
62' Wissel Heracles Almelo Wissel L. Duarte voor B. Kuwas Heracles Almelo
72' Wissel Ajax Wissel David Neres voor K. Dolberg Ajax
77' Wissel Heracles Almelo Wissel B. Darri voor J. Navrátil Heracles Almelo
78' Wissel Ajax Wissel F. de Jong voor L. Schöne Ajax
90' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Traoré met assist van H. Ziyech Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Heracles
Opstellingen Ajax - Heracles
De opstellingen van Ajax en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Heracles

Ajax en Heracles treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 18 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.