Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (2-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 12 februari 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Ajax het zondag 12 februari 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Paulus van Boekel geëindigd in een 2-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 45e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van B. Traoré. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 49e minuut was het Ajax dat via K. Dolberg dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paulus van Boekel.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Paulus van Boekel niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

LIVE Ajax - Sparta Rotterdam 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor D. Mendes da Silva Sparta Rotterdam
35' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor M. Breuer Sparta Rotterdam
45' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Traoré met assist van K. Dolberg Ajax
46' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Saksela voor Jerson Cabral Sparta Rotterdam
49' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van H. Ziyech Ajax
61' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor D. Dumfries Sparta Rotterdam
72' Wissel Ajax Wissel J. Riedewald voor D. Sinkgraven Ajax
77' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Goodwin voor D. Mendes da Silva Sparta Rotterdam
80' Wissel Ajax Wissel J. Kluivert voor B. Traoré Ajax
85' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Pusic voor Iván Calero Sparta Rotterdam
88' Wissel Ajax Wissel F. de Jong voor L. Schöne Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Sparta Rotterdam
Opstellingen Ajax - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Ajax en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Alex Pastoor
Voorbeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam

Ajax en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paulus van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Sparta Rotterdam in de Eredivisie vond plaats op 7 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Sparta Rotterdam slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.