Nabeschouwing Ajax - Willem II (1-2) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 20 augustus 2016 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Ajax het zaterdag 20 augustus 2016 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Willem II (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 1-2 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 1e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Klaassen. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 28e minuut was het Willem II dat via E. Falkenburg dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler. Fran Sol dacht na 31 minuten te scoren voor Willem II, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Dennis Higler niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindstand.

LIVE Ajax - Willem II 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van A. El Ghazi Ajax
28' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Falkenburg met assist van Bruno Andrade Willem II
31' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van T. Haye Willem II
40' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Peters Willem II
44' Wissel Ajax Wissel N. Viergever voor M. Dijks Ajax
46' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor R. Bazoer Ajax
62' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Lachman Willem II
66' Gele kaart Willem II Gele kaart voor B. van den Boomen Willem II
73' Wissel Ajax Wissel M. Casierra voor D. van de Beek Ajax
73' Wissel Willem II Wissel A. Calcan voor T. Haye Willem II
75' Wissel Willem II Wissel F. Heerkens voor P. van Anholt Willem II
87' Wissel Willem II Wissel B. Ogbeche voor E. Falkenburg Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Willem II
Opstellingen Ajax - Willem II
De opstellingen van Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Willem II

Ajax en Willem II treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 6 maart 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.