Nabeschouwing AZ - ADO Den Haag (4-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 19 maart 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt AZ het zondag 19 maart 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - ADO Den Haag (4-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Ed Peter Janssen geëindigd in een 4-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 7e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van D. dos Santos. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 13e minuut was het AZ dat via D. dos Santos dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Ed Peter Janssen. J. van Overeem dacht na 34 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 60e minuut scoorde AZ via F. Friday, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Ed Peter Janssen niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-0 eindstand.

LIVE AZ - ADO Den Haag 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt AZ Doelpunt D. dos Santos met assist van A. Jahanbakhsh AZ
13' Doelpunt AZ Doelpunt D. dos Santos met assist van S. Wuytens AZ
20' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. Luckassen AZ
34' Doelpunt AZ Doelpunt J. van Overeem met assist van S. Wuytens AZ
36' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Svensson AZ
46' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Trybull voor D. Bakker ADO Den Haag
60' Doelpunt AZ Doelpunt F. Friday met assist van J. van Overeem AZ
63' Wissel ADO Den Haag Wissel R. Wolters voor R. Schaken ADO Den Haag
64' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Ebuehi ADO Den Haag
69' Wissel AZ Wissel R. Vlaar voor D. Luckassen AZ
72' Wissel AZ Wissel L. Garcia voor D. dos Santos AZ
79' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. van Overeem AZ
79' Wissel AZ Wissel G. Til voor A. Jahanbakhsh AZ
80' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
82' Wissel ADO Den Haag Wissel A. El Khayati voor D. Malone ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - ADO Den Haag
Opstellingen AZ - ADO Den Haag
De opstellingen van AZ en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.