Nabeschouwing AZ - FC Twente (2-1) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 22 april 2017 - 19:45 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt AZ het zaterdag 22 april 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Twente (2-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 2-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 65e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Andersen. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 81e minuut was het AZ dat via P. Bijen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Siemen Mulder. In de 86e minuut kreeg J. Andersen van FC Twente voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en FC Twente de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 92e minuut scoorde AZ via F. Friday, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Siemen Mulder voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Twente
Goals
2
1
Balbezit
57%
43%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
14
7
Schoten op doel
6
3
Passes
503
372
Overtredingen
12
15
Buitenspel
3
2
Corners
4
5
LIVE AZ - FC Twente 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
42' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
58' Wissel AZ Wissel I. Bel Hassani voor J. van Overeem AZ
65' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Andersen met assist van M. Klich FC Twente
69' Wissel FC Twente Wissel D. George voor B. Celina FC Twente
72' Wissel AZ Wissel F. Friday voor D. dos Santos AZ
73' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. van Eijden AZ
78' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor D. Luckassen AZ
80' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Andersen FC Twente
81' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt P. Bijen AZ
82' Wissel FC Twente Wissel C. Ede voor F. Jensen FC Twente
86' Tweede gele kaart FC Twente Tweede gele kaart voor J. Andersen FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel J. Hooiveld voor Y. Yeboah FC Twente
89' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor H. ter Avest FC Twente
92' Doelpunt AZ Doelpunt F. Friday met assist van I. Bel Hassani AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Twente
Opstellingen AZ - FC Twente
De opstellingen van AZ en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal FC Twente
# Speler Pos.
1 Nick Marsman K
2 Hidde ter Avest V
3 Joachim Andersen V
25 Peet Bijen V
28 Jeroen van der Lely V
22 Kamohelo Mokotjo M
19 Fredrik Jensen M
43 Mateusz Klich M
10 Bersant Celina M
14 Yaw Yeboah A
17 Enes Ünal A
Voorbeschouwing AZ - FC Twente

AZ en FC Twente treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 17 december 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 25 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel AZ als FC Twente wisten 9 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 7 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AZ 9
Winst FC Twente 9
Gelijkspel 7
Totaal 25
Tags
AZ - FC Twente Opstelling AZ Opstelling FC Twente Live AZ - FC Twente Live AZ - FC Twente kijken AZ - FC Twente kijken Live AZ - FC Twente stream AZ - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing AZ - FC Twente Uitslag AZ - FC Twente Statistieken AZ - FC Twente Eredivisie 2016/2017 AZ - FC Twente wedden AZ - FC Twente gokken AZ - FC Twente Unibet