Nabeschouwing AZ - Vitesse (2-2) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 15 oktober 2016 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt AZ het zaterdag 15 oktober 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Vitesse (2-2)

De Eredivisie 2016/2017 wedstrijd tussen AZ en Vitesse geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

In de 23e minuut dacht Vitesse op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Baker. Helaas voor Vitesse werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 58e minuut was het Vitesse dat via R. van Wolfswinkel dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk. R. Mühren dacht na 78 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 87e minuut scoorde AZ via R. Mühren, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Serdar Gozubuyuk voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-2 eindresultaat.

LIVE AZ - Vitesse 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. van Eijden AZ
23' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Baker Vitesse
28' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Nakamba Vitesse
57' Gele kaart AZ Gele kaart voor W. Weghorst AZ
58' Penalty Vitesse Penalty R. van Wolfswinkel Vitesse
60' Wissel AZ Wissel M. Tankovic voor D. dos Santos AZ
60' Wissel AZ Wissel R. Mühren voor W. Weghorst AZ
72' Wissel Vitesse Wissel Zhang Yuning voor R. van Wolfswinkel Vitesse
78' Doelpunt AZ Doelpunt R. Mühren AZ
80' Wissel Vitesse Wissel M. van Bergen voor A. Tighadouini Vitesse
82' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor K. Leerdam Vitesse
83' Wissel AZ Wissel F. Friday voor S. Wuytens AZ
87' Doelpunt AZ Doelpunt R. Mühren AZ
87' Wissel Vitesse Wissel K. Ota voor A. Kruiswijk Vitesse
90' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. van Bergen Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Vitesse
Opstellingen AZ - Vitesse
De opstellingen van AZ en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.