Nabeschouwing Excelsior - Ajax (1-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 19 maart 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Excelsior het zondag 19 maart 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Woudestein in Rotterdam.

Via de Excelsior - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Ajax (1-1)

De Eredivisie 2016/2017 wedstrijd tussen Excelsior en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

In de 26e minuut dacht Excelsior op voorsprong te komen via een doelpunt van K. Tete. Helaas voor Excelsior werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 32e minuut was het Ajax dat via J. Kluivert dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paulus van Boekel.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Paulus van Boekel niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-1 eindstand.

LIVE Excelsior - Ajax 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt K. Tete Excelsior
32' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Kluivert met assist van H. Ziyech Ajax
37' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. van Duinen Excelsior
46' Wissel Ajax Wissel N. Viergever voor D. Sánchez Ajax
67' Gele kaart Ajax Gele kaart voor B. Traoré Ajax
67' Wissel Excelsior Wissel K. Vermeulen voor A. Hadouir Excelsior
67' Wissel Ajax Wissel M. Cassierra voor B. Traoré Ajax
75' Wissel Excelsior Wissel N. Hasselbaink voor S. Elbers Excelsior
80' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. Koolwijk Excelsior
83' Wissel Excelsior Wissel Jeffry Fortes voor R. Koolwijk Excelsior
83' Wissel Ajax Wissel A. Nouri voor D. Sinkgraven Ajax
87' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Viergever Ajax
92' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Fredy Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Ajax
Opstellingen Excelsior - Ajax
De opstellingen van Excelsior en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - Ajax

Excelsior en Ajax treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paulus van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 29 oktober 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 10 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Excelsior. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.