Nabeschouwing FC Groningen - FC Twente (3-4) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 21 augustus 2016 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Groningen het zondag 21 augustus 2016 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Twente (3-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 3-4 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 23e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Ünal. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 36e minuut was het FC Twente dat via E. Ünal dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom. E. Ünal dacht na 39 minuten te scoren voor FC Twente, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 52e minuut scoorde FC Groningen via M. Mahi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 69 minuten spelen wist FC Groningen via O. Idrissi de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom. In de 84e minuut scoorde D. Hoesen namens FC Groningen. Scheidsrechter Kevin Blom besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 92e minuut leek J. Oosterwijk te scoren voor FC Twente, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Kevin Blom.

Kort daarna blies scheidsrechter Kevin Blom voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-4 eindresultaat.

LIVE FC Groningen - FC Twente 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt FC Twente Doelpunt E. Ünal met assist van C. Ede FC Twente
34' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Tibbling FC Groningen
36' Doelpunt FC Twente Doelpunt E. Ünal met assist van H. Ziyech FC Twente
39' Doelpunt FC Twente Doelpunt E. Ünal met assist van C. Ede FC Twente
40' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Jesper Drost FC Groningen
42' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Y. Yeboah FC Twente
46' Wissel FC Groningen Wissel M. van der Laan voor J. Antonia FC Groningen
52' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi FC Groningen
59' Wissel FC Groningen Wissel B. Linssen voor Jesper Drost FC Groningen
62' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Memišević FC Groningen
68' Wissel FC Groningen Wissel D. Hoesen voor T. van Weert FC Groningen
69' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi met assist van J. Davidson FC Groningen
71' Wissel FC Twente Wissel J. Oosterwijk voor E. Ünal FC Twente
77' Wissel FC Twente Wissel G. Katsikas voor C. Ede FC Twente
84' Doelpunt FC Groningen Doelpunt D. Hoesen FC Groningen
92' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Oosterwijk met assist van F. Jensen FC Twente
90' Wissel FC Twente Wissel F. Jensen voor Y. Yeboah FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Twente
Opstellingen FC Groningen - FC Twente
De opstellingen van FC Groningen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.