Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (2-3) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 25 februari 2017 - 18:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Groningen het zaterdag 25 februari 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (2-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 4e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van B. Linssen. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 45e minuut was het FC Groningen dat via B. Linssen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie. S. Haller dacht na 54 minuten te scoren voor FC Utrecht, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 79e minuut scoorde FC Utrecht via G. Troupée, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 82 minuten spelen wist FC Utrecht via Y. Ayoub de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Danny Desmond Makkelie niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - FC Utrecht
Goals
2
3
Balbezit
50%
50%
Gele kaarten
4
1
Schoten totaal
20
21
Schoten op doel
9
5
Passes
422
422
Overtredingen
14
9
Buitenspel
5
1
Corners
5
4
LIVE FC Groningen - FC Utrecht 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van T. Hiariej FC Groningen
22' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor G. Kerk FC Utrecht
45' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van J. Davidson FC Groningen
46' Wissel FC Utrecht Wissel W. Brama voor M. van der Maarel FC Utrecht
50' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor K. Larsen FC Groningen
54' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Haller met assist van Y. Ayoub FC Utrecht
63' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Jenssen FC Groningen
68' Wissel FC Utrecht Wissel Z. Labyad voor N. Barazite FC Utrecht
73' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Davidson FC Groningen
79' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Troupée met assist van Z. Labyad FC Utrecht
80' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor B. Linssen FC Groningen
82' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Y. Ayoub met assist van G. Kerk FC Utrecht
84' Wissel FC Groningen Wissel Y. van Nieff voor T. Hiariej FC Groningen
87' Wissel FC Utrecht Wissel R. Zivkovic voor G. Kerk FC Utrecht
92' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor O. Idrissi FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Utrecht
Opstellingen FC Groningen - FC Utrecht
De opstellingen van FC Groningen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Formatie 4-3-1-2
Wissels FC Utrecht
# Speler Pos.
50 Thijmen Nijhuis K
17 Sean Klaiber V
12 Jeff Hardeveld V
5 Kevin Conboy V
19 Zakaria Labyad M
23 Wout Brama M
11 Andreas Ludwig M
9 Richairo Zivkovic A
Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

FC Groningen en FC Utrecht treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 16 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 14 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor FC Groningen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 11
Winst FC Utrecht 14
Gelijkspel 5
Totaal 30
Tags
FC Groningen - FC Utrecht Opstelling FC Groningen Opstelling FC Utrecht Live FC Groningen - FC Utrecht Live FC Groningen - FC Utrecht kijken FC Groningen - FC Utrecht kijken Live FC Groningen - FC Utrecht stream FC Groningen - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht Uitslag FC Groningen - FC Utrecht Statistieken FC Groningen - FC Utrecht Eredivisie 2016/2017 FC Groningen - FC Utrecht wedden FC Groningen - FC Utrecht gokken FC Groningen - FC Utrecht Unibet