Nabeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles (1-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 18 december 2016 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Groningen het zondag 18 december 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles (1-1)

De Eredivisie 2016/2017 wedstrijd tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

In de 20e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Mahi. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut was het Go Ahead Eagles dat via J. Antonia dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Bas Nijhuis niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - Go Ahead Eagles
Goals
1
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
15
10
Schoten op doel
5
4
Passes
560
380
Overtredingen
6
10
Buitenspel
3
1
Corners
10
2
LIVE FC Groningen - Go Ahead Eagles 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van S. Tibbling FC Groningen
31' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt J. Antonia met assist van L. de Kogel Go Ahead Eagles
46' Wissel Go Ahead Eagles Wissel S. Hendriks voor R. Wolters Go Ahead Eagles
58' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor T. van Weert FC Groningen
60' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor H. Hateboer FC Groningen
66' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Bacuna FC Groningen
67' Wissel Go Ahead Eagles Wissel S. Locigno voor L. de Kogel Go Ahead Eagles
71' Wissel FC Groningen Wissel T. Hiariej voor J. Bacuna FC Groningen
76' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor X. Schenk Go Ahead Eagles
82' Wissel Go Ahead Eagles Wissel K. Brands voor J. Antonia Go Ahead Eagles
84' Wissel FC Groningen Wissel O. Idrissi voor A. Rusnák FC Groningen
92' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor D. Maatsen Go Ahead Eagles
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Go Ahead Eagles
Opstellingen FC Groningen - Go Ahead Eagles
De opstellingen van FC Groningen en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Formatie 4-3-3
Wissels Go Ahead Eagles
# Speler Pos.
13 Erik Cummins K
5 Kenny Teijsse V
17 Sébastien Locigno V
10 Kevin Brands M
8 Joey Suk M
2 Lars Lambooij M
19 Sam Hendriks A
22 Henrik Ojamaa A
Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles

FC Groningen en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles in de Eredivisie vond plaats op 31 januari 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 3
Winst Go Ahead Eagles 0
Gelijkspel 1
Totaal 4
Tags
FC Groningen - Go Ahead Eagles Opstelling FC Groningen Opstelling Go Ahead Eagles Live FC Groningen - Go Ahead Eagles Live FC Groningen - Go Ahead Eagles kijken FC Groningen - Go Ahead Eagles kijken Live FC Groningen - Go Ahead Eagles stream FC Groningen - Go Ahead Eagles Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles Uitslag FC Groningen - Go Ahead Eagles Statistieken FC Groningen - Go Ahead Eagles Eredivisie 2016/2017 FC Groningen - Go Ahead Eagles wedden FC Groningen - Go Ahead Eagles gokken FC Groningen - Go Ahead Eagles Unibet