Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (5-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 16 april 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Groningen het zondag 16 april 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (5-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Martin Van den Kerkhof geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 14e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van B. Linssen. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 19e minuut was het FC Groningen dat via M. Mahi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof. B. Linssen dacht na 38 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 46e minuut scoorde PEC Zwolle via N. Brock-Madsen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 53 minuten spelen wist FC Groningen via M. Mahi de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof. In de 88e minuut scoorde A. Hrustic namens FC Groningen. Scheidsrechter Martin Van den Kerkhof besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies scheidsrechter Martin Van den Kerkhof voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-1 eindresultaat.

LIVE FC Groningen - PEC Zwolle 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van M. Mahi FC Groningen
19' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van O. Idrissi FC Groningen
21' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor O. Bouy PEC Zwolle
38' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. Linssen met assist van O. Idrissi FC Groningen
46' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt N. Brock-Madsen met assist van D. Warmerdam PEC Zwolle
46' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Verdonk voor O. Bouy PEC Zwolle
53' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van Jesper Drost FC Groningen
66' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Israelsson voor M. Saymak PEC Zwolle
68' Wissel FC Groningen Wissel A. Sørloth voor B. Linssen FC Groningen
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Nijland voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
73' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Sørloth FC Groningen
75' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor M. Mahi FC Groningen
80' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Holla PEC Zwolle
87' Wissel FC Groningen Wissel S. Tibbling voor O. Idrissi FC Groningen
88' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Hrustic FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle
Opstellingen FC Groningen - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Groningen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.