Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (1-0) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 18 februari 2017 - 18:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Twente het zaterdag 18 februari 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (1-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gozubuyuk geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 54e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Klich. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Serdar Gozubuyuk niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - SC Heerenveen
Goals
1
0
Balbezit
42%
58%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
10
20
Schoten op doel
7
2
Passes
382
508
Overtredingen
4
15
Buitenspel
0
1
Corners
3
9
LIVE FC Twente - SC Heerenveen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
53' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor E. Mulder SC Heerenveen
54' Penalty FC Twente Penalty M. Klich FC Twente
60' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
63' Wissel FC Twente Wissel C. Ede voor D. Seys FC Twente
64' Wissel FC Twente Wissel D. Trajkovski voor J. van der Lely FC Twente
77' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor Y. Namli SC Heerenveen
81' Wissel FC Twente Wissel P. Bijen voor B. Celina FC Twente
84' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Ødegaard voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
90' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Klich FC Twente
94' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Schmidt SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - SC Heerenveen
Opstellingen FC Twente - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Twente en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach René Hake
Wissels FC Twente
# Speler Pos.
16 Joël Drommel K
13 Nick Hengelman K
25 Peet Bijen V
6 Dejan Trajkovski V
4 Jos Hooiveld V
23 Jelle van der Heyden M
7 Chinedu Ede A
27 Enis Bunjaki A
30 Dylan George A
14 Yaw Yeboah A
Formatie 4-3-3
Coach Jurgen Streppel
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
31 Jan Bekkema K
33 Wouter van der Steen K
39 Kik Pierie V
32 Joris Voest V
25 Willem Huizing V
17 Martin Ødegaard M
37 Michel Vlap M
20 Henk Veerman A
7 Luciano Slagveer A
Voorbeschouwing FC Twente - SC Heerenveen

FC Twente en SC Heerenveen treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 10 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 13
Winst SC Heerenveen 9
Gelijkspel 3
Totaal 25
Tags
FC Twente - SC Heerenveen Opstelling FC Twente Opstelling SC Heerenveen Live FC Twente - SC Heerenveen Live FC Twente - SC Heerenveen kijken FC Twente - SC Heerenveen kijken Live FC Twente - SC Heerenveen stream FC Twente - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen Uitslag FC Twente - SC Heerenveen Statistieken FC Twente - SC Heerenveen Eredivisie 2016/2017 FC Twente - SC Heerenveen wedden FC Twente - SC Heerenveen gokken FC Twente - SC Heerenveen Unibet