Nabeschouwing Feyenoord - AZ (5-2) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 12 maart 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Feyenoord het zondag 12 maart 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - AZ (5-2)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en AZ is onder leiding van scheidsrechter Paulus van Boekel geëindigd in een 5-2 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 11e minuut dacht Feyenoord op voorsprong te komen via een doelpunt van N. Jørgensen. Helaas voor Feyenoord werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 21e minuut was het Feyenoord dat via J. Toornstra dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paulus van Boekel. D. Kuijt dacht na 59 minuten te scoren voor Feyenoord, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 62e minuut scoorde AZ via D. Luckassen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 80 minuten spelen wist Feyenoord via N. Jørgensen de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paulus van Boekel. In de 82e minuut scoorde N. Jørgensen namens Feyenoord. Scheidsrechter Paulus van Boekel besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 91e minuut leek W. Weghorst te scoren voor AZ, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Paulus van Boekel.

Kort daarna blies scheidsrechter Paulus van Boekel voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-2 eindresultaat.

LIVE Feyenoord - AZ 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van R. Karsdorp Feyenoord
13' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
21' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Toornstra met assist van N. Jørgensen Feyenoord
58' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Svensson AZ
59' Doelpunt Feyenoord Doelpunt D. Kuijt met assist van N. Jørgensen Feyenoord
61' Wissel AZ Wissel D. dos Santos voor L. Garcia AZ
62' Doelpunt AZ Doelpunt D. Luckassen met assist van D. dos Santos AZ
65' Wissel Feyenoord Wissel B. Nieuwkoop voor D. Kuijt Feyenoord
77' Wissel AZ Wissel F. Friday voor R. Vlaar AZ
80' Penalty Feyenoord Penalty N. Jørgensen Feyenoord
82' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van J. Toornstra Feyenoord
83' Wissel Feyenoord Wissel M. Kramer voor N. Jørgensen Feyenoord
83' Wissel Feyenoord Wissel E. Hansson voor S. Berghuis Feyenoord
91' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van D. dos Santos AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - AZ
Opstellingen Feyenoord - AZ
De opstellingen van Feyenoord en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing Feyenoord - AZ

Feyenoord en AZ treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paulus van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en AZ in de Eredivisie vond plaats op 11 december 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl AZ slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.