Nabeschouwing Feyenoord - NEC (4-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 29 januari 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Feyenoord het zondag 29 januari 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - NEC (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en NEC is onder leiding van scheidsrechter van Boekel Paulus geëindigd in een 4-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut dacht Feyenoord op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Berghuis. Helaas voor Feyenoord werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 44e minuut was het Feyenoord dat via E. Elia dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter van Boekel Paulus. N. Jørgensen dacht na 87 minuten te scoren voor Feyenoord, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 90e minuut scoorde Feyenoord via N. Jørgensen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter van Boekel Paulus voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-0 eindresultaat.

LIVE Feyenoord - NEC 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van E. Elia Feyenoord
40' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor T. Vilhena Feyenoord
44' Doelpunt Feyenoord Doelpunt E. Elia met assist van D. Kuijt Feyenoord
46' Wissel Feyenoord Wissel B. Basaçikoglu voor E. Elia Feyenoord
60' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor M. Nelom Feyenoord
65' Wissel NEC Wissel A. Messaoud voor F. Kadioglu NEC
75' Wissel NEC Wissel K. Mayi voor Jordan Larsson NEC
81' Wissel NEC Wissel T. Awoniyi voor A. Fomitschow NEC
86' Wissel Feyenoord Wissel B. Nieuwkoop voor S. Berghuis Feyenoord
87' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van B. Nieuwkoop Feyenoord
89' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Dyrestam NEC
90' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van B. Basaçikoglu Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - NEC
Opstellingen Feyenoord - NEC
De opstellingen van Feyenoord en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - NEC

Feyenoord en NEC treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter van Boekel Paulus en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en NEC in de Eredivisie vond plaats op 16 oktober 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl NEC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.