Nabeschouwing Feyenoord - Roda JC (5-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 25 september 2016 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Feyenoord het zondag 25 september 2016 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Roda JC (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers geëindigd in een 5-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 25e minuut dacht Feyenoord op voorsprong te komen via een doelpunt van N. Jørgensen. Helaas voor Feyenoord werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 35e minuut was het Feyenoord dat via K. El Ahmadi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bjorn Kuipers. N. Jørgensen dacht na 83 minuten te scoren voor Feyenoord, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 88e minuut scoorde Feyenoord via J. Toornstra, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 92 minuten spelen wist Feyenoord via T. Kongolo de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bjorn Kuipers.

Kort daarna blies scheidsrechter Bjorn Kuipers voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-0 eindresultaat.

LIVE Feyenoord - Roda JC 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. van Peppen Roda JC Kerkrade
25' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen Feyenoord
35' Doelpunt Feyenoord Doelpunt K. El Ahmadi met assist van N. Jørgensen Feyenoord
36' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Rosheuvel voor S. Church Roda JC Kerkrade
42' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Eric Botteghin Feyenoord
54' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. van der Heijden Feyenoord
60' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor N. Rutjes Roda JC Kerkrade
64' Wissel Feyenoord Wissel B. Basaçikoglu voor S. Berghuis Feyenoord
64' Wissel Feyenoord Wissel L. Woudenberg voor J. van der Heijden Feyenoord
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Boysen voor M. Paulissen Roda JC Kerkrade
76' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Mytides voor A. Auassar Roda JC Kerkrade
83' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van J. Toornstra Feyenoord
84' Wissel Feyenoord Wissel M. Kramer voor D. Kuijt Feyenoord
88' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Toornstra met assist van B. Basaçikoglu Feyenoord
92' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Kongolo met assist van R. Karsdorp Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Roda JC
Opstellingen Feyenoord - Roda JC
De opstellingen van Feyenoord en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Yannis Anastasiou
Voorbeschouwing Feyenoord - Roda JC

Feyenoord en Roda JC treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bjorn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 21 februari 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Roda JC slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.