Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (0-4) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 26 november 2016 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt PEC Zwolle het zaterdag 26 november 2016 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (0-4)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 0-4 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 1e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Tibbling. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 39e minuut was het FC Groningen dat via T. van Weert dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Pol van Boekel. A. Rusnák dacht na 77 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 86e minuut scoorde FC Groningen via M. Mahi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Pol van Boekel voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-4 eindresultaat.

LIVE PEC Zwolle - FC Groningen 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Groningen Doelpunt S. Tibbling met assist van R. Jenssen FC Groningen
15' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor N. Brock-Madsen PEC Zwolle
39' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van H. Hateboer FC Groningen
48' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Holla PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel A. Achahbar voor K. Ehizibue PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Warmerdam voor C. Verdonk PEC Zwolle
77' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Rusnák met assist van M. Mahi FC Groningen
78' Wissel PEC Zwolle Wissel A. Karagounis voor Q. Menig PEC Zwolle
82' Wissel FC Groningen Wissel S. Memišević voor K. Larsen FC Groningen
86' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van H. Hateboer FC Groningen
91' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Groningen
Opstellingen PEC Zwolle - FC Groningen
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

PEC Zwolle en FC Groningen treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 30 januari 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 5 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.