Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-2) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 29 januari 2017 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt PEC Zwolle het zondag 29 januari 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Martin Van den Kerkhof geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 8e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Seys. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut was het PEC Zwolle dat via Q. Menig dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof. In de 49e minuut moest FC Twente verder met een man minder nadat B. Celina een rode kaart had gekregen. Het lukte PEC Zwolle in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 55e minuut scoorde FC Twente via O. Assaidi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Martin Van den Kerkhof niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - FC Twente
Goals
1
2
Balbezit
59%
41%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
24
8
Schoten op doel
5
3
Passes
522
380
Overtredingen
7
8
Buitenspel
1
1
Corners
7
1
LIVE PEC Zwolle - FC Twente 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Seys met assist van J. Andersen FC Twente
31' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Q. Menig met assist van K. Ehizibue PEC Zwolle
46' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor H. ter Avest FC Twente
46' Wissel PEC Zwolle Wissel B. Schenkeveld voor T. van de Pavert PEC Zwolle
49' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor B. Celina FC Twente
55' Doelpunt FC Twente Doelpunt O. Assaidi FC Twente
58' Wissel FC Twente Wissel D. Trajkovski voor O. Assaidi FC Twente
62' Wissel FC Twente Wissel F. Jensen voor D. Seys FC Twente
68' Wissel PEC Zwolle Wissel Y. Mokhtar voor M. Saymak PEC Zwolle
71' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Nijland voor Q. Menig PEC Zwolle
82' Wissel FC Twente Wissel P. Bijen voor E. Ünal FC Twente
92' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Twente
Opstellingen PEC Zwolle - FC Twente
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Ron Jans
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
13 Philippe Sandler Wissel
40 Mike Hauptmeijer K
16 Kevin Begois K
22 Bart Schenkeveld V
14 Erik Israelsson M
8 Wouter Marinus M
35 A
7 Youness Mokhtar A
10 Stef Nijland A
Formatie 4-3-3
Coach René Hake
Wissels FC Twente
# Speler Pos.
19 Fredrik Jensen Wissel
16 Joël Drommel K
13 Nick Hengelman K
6 Dejan Trajkovski V
25 Peet Bijen V
23 Jelle van der Heyden M
14 Yaw Yeboah A
24 Jari Oosterwijk A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle en FC Twente treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 16 oktober 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 3 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor PEC Zwolle. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 1
Winst FC Twente 3
Gelijkspel 5
Totaal 9
Tags
PEC Zwolle - FC Twente Opstelling PEC Zwolle Opstelling FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente kijken PEC Zwolle - FC Twente kijken Live PEC Zwolle - FC Twente stream PEC Zwolle - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente Uitslag PEC Zwolle - FC Twente Statistieken PEC Zwolle - FC Twente Eredivisie 2016/2017 PEC Zwolle - FC Twente wedden PEC Zwolle - FC Twente gokken PEC Zwolle - FC Twente Unibet