Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht (1-1) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 10 september 2016 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt PEC Zwolle het zaterdag 10 september 2016 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht (1-1)

De Eredivisie 2016/2017 wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

In de 12e minuut dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van K. Ehizibue. Helaas voor PEC Zwolle werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 91e minuut was het FC Utrecht dat via S. Haller dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Siemen Mulder. In de 90e minuut moest PEC Zwolle verder met een man minder nadat C. Verdonk een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Utrecht in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna blies scheidsrechter Siemen Mulder voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-1 eindresultaat.

LIVE PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt K. Ehizibue met assist van R. Thomas PEC Zwolle
42' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
45' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor W. Brama PEC Zwolle
47' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
48' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
64' Wissel PEC Zwolle Wissel Y. Mokhtar voor R. Thomas PEC Zwolle
65' Wissel FC Utrecht Wissel N. Barazite voor W. Janssen FC Utrecht
65' Wissel FC Utrecht Wissel S. Amrabat voor A. Ludwig FC Utrecht
76' Wissel PEC Zwolle Wissel W. Marinus voor K. Ehizibue PEC Zwolle
81' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Koch FC Utrecht
85' Wissel FC Utrecht Wissel P. Joosten voor M. Koch FC Utrecht
91' Penalty FC Utrecht Penalty S. Haller FC Utrecht
90' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor C. Verdonk PEC Zwolle
92' Wissel PEC Zwolle Wissel B. Schenkeveld voor A. Achahbar PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Utrecht
Opstellingen PEC Zwolle - FC Utrecht
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Coach John van 't Schip
Formatie 4-3-1-2
Coach Erik ten Hag
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht

PEC Zwolle en FC Utrecht treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 15 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 4 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor PEC Zwolle. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.