Nabeschouwing Roda JC - SC Heerenveen (0-3) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 17 september 2016 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Roda JC het zaterdag 17 september 2016 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - SC Heerenveen (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Roda JC en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-3 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 8e minuut dacht SC Heerenveen op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Larsson. Helaas voor SC Heerenveen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 34e minuut kreeg A. Ajagun van Roda JC Kerkrade voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Roda JC Kerkrade de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 43e minuut kreeg C. Kum van Roda JC Kerkrade voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Roda JC Kerkrade de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 68e minuut scoorde SC Heerenveen via H. Veerman, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 75e minuut moest SC Heerenveen verder met een man minder, nadat S. Facey een tweede gele kaart kreeg. In de 76e minuut scoorde A. Zeneli namens SC Heerenveen. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Bas Nijhuis niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-3 eindstand.

LIVE Roda JC - SC Heerenveen 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Larsson SC Heerenveen
29' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Ajagun Roda JC Kerkrade
34' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor C. Kum Roda JC Kerkrade
34' Tweede gele kaart Roda JC Kerkrade Tweede gele kaart voor A. Ajagun Roda JC Kerkrade
43' Tweede gele kaart Roda JC Kerkrade Tweede gele kaart voor C. Kum Roda JC Kerkrade
44' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Facey SC Heerenveen
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Werker voor S. Church Roda JC Kerkrade
58' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel F. Noor voor D. De Silva Roda JC Kerkrade
59' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. St. Juste SC Heerenveen
61' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
66' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. van Peppen Roda JC Kerkrade
68' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt H. Veerman SC Heerenveen
72' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Paulissen voor M. Rosheuvel Roda JC Kerkrade
75' Tweede gele kaart SC Heerenveen Tweede gele kaart voor S. Facey SC Heerenveen
76' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt A. Zeneli SC Heerenveen
76' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Slagveer voor S. Larsson SC Heerenveen
81' Wissel SC Heerenveen Wissel C. Cavlan voor J. St. Juste SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - SC Heerenveen
Opstellingen Roda JC - SC Heerenveen
De opstellingen van Roda JC en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.