Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen (0-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 29 januari 2017 - 12:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt SC Heerenveen het zondag 29 januari 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen (0-0)

De Eredivisie 2016/2017 wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het was SC Heerenveen dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. De meeste kansen waren voor SC Heerenveen, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Danny Desmond Makkelie niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - FC Groningen
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
10
4
Schoten op doel
4
1
Passes
534
327
Overtredingen
10
13
Buitenspel
1
3
Corners
4
7
LIVE SC Heerenveen - FC Groningen 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
54' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Tibbling FC Groningen
70' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor M. Ødegaard SC Heerenveen
70' Wissel FC Groningen Wissel Jesper Drost voor A. Sørloth FC Groningen
73' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
74' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Slagveer voor A. Zeneli SC Heerenveen
84' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. Linssen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Groningen
Opstellingen SC Heerenveen - FC Groningen
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
39 Dennis Johnsen Wissel
31 Jan Bekkema K
33 Wouter van der Steen K
24 Shay Facey V
25 Willem Huizing V
19 Pelle van Amersfoort M
10 Simon Thern M
18 Younes Namli M
7 Luciano Slagveer A
Formatie 4-4-2
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
5 Samir Memišević Wissel
16 Stefan van der Lei K
30 Peter van der Vlag K
2 Jason Davidson V
25 Desevio Payne V
35 Glenn Bijl V
17 Jesper Drost M
24 Tom Hiariej M
45 Oussama Idrissi M
Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen

SC Heerenveen en FC Groningen treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 15 oktober 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Heerenveen 13
Winst FC Groningen 8
Gelijkspel 2
Totaal 23
Tags
SC Heerenveen - FC Groningen Opstelling SC Heerenveen Opstelling FC Groningen Live SC Heerenveen - FC Groningen Live SC Heerenveen - FC Groningen kijken SC Heerenveen - FC Groningen kijken Live SC Heerenveen - FC Groningen stream SC Heerenveen - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen Uitslag SC Heerenveen - FC Groningen Statistieken SC Heerenveen - FC Groningen Eredivisie 2016/2017 SC Heerenveen - FC Groningen wedden SC Heerenveen - FC Groningen gokken SC Heerenveen - FC Groningen Unibet