Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (1-3) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 7 augustus 2016 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt Sparta Rotterdam het zondag 7 augustus 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (1-3)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 5e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Klaassen. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 8e minuut was het Sparta Rotterdam dat via N. Gudelj dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom. D. Sinkgraven dacht na 54 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 65e minuut scoorde Ajax via M. Casierra, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 84e minuut moest Ajax verder met een man minder, nadat J. Veltman een tweede gele kaart kreeg.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Kevin Blom niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - Ajax
Goals
1
3
Balbezit
28%
72%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
5
Schoten totaal
5
17
Schoten op doel
2
5
Passes
229
591
Overtredingen
12
16
Buitenspel
1
1
Corners
6
6
LIVE Sparta Rotterdam - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
5' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van A. El Ghazi Ajax
8' Eigen doelpunt Sparta Rotterdam Eigen doelpunt N. Gudelj Sparta Rotterdam
11' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. Dijks Ajax
17' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
50' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor F. Pinteaux Sparta Rotterdam
54' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Sinkgraven Ajax
65' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Casierra met assist van D. Sinkgraven Ajax
68' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Goodwin voor Iván Calero Sparta Rotterdam
76' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor D. Dumfries Sparta Rotterdam
77' Wissel Ajax Wissel D. van de Beek voor R. Bazoer Ajax
77' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor M. Casierra Ajax
79' Wissel Sparta Rotterdam Wissel P. van Moorsel voor M. Breuer Sparta Rotterdam
84' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor J. Veltman Ajax
86' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Sanusi Sparta Rotterdam
87' Wissel Ajax Wissel H. Westermann voor A. El Ghazi Ajax
93' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Klaassen Ajax
90' Gele kaart Ajax Gele kaart voor H. Westermann Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Ajax
Opstellingen Sparta Rotterdam - Ajax
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
30 Ricardo Kieboom K
20 Michael Verrips K
13 Rick Ketting V
12 Sherel Floranus V
14 Bart Vriends V
16 Paco van Moorsel M
18 Ilias Alhaft M
15 David Mendes da Silva M
19 Finn Stokkers A
17 Craig Goodwin A
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam en Ajax treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 7 maart 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 6 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sparta Rotterdam 2
Winst Ajax 6
Gelijkspel 2
Totaal 10
Tags
Sparta Rotterdam - Ajax Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling Ajax Live Sparta Rotterdam - Ajax Live Sparta Rotterdam - Ajax kijken Sparta Rotterdam - Ajax kijken Live Sparta Rotterdam - Ajax stream Sparta Rotterdam - Ajax Fox Sports Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax Uitslag Sparta Rotterdam - Ajax Statistieken Sparta Rotterdam - Ajax Eredivisie 2016/2017 Sparta Rotterdam - Ajax wedden Sparta Rotterdam - Ajax gokken Sparta Rotterdam - Ajax Unibet