Nabeschouwing Sparta Rotterdam - NEC (2-0) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 18 september 2016 - 12:30 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt Sparta Rotterdam het zondag 18 september 2016 om 12:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - NEC (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en NEC is onder leiding van scheidsrechter Ed Peter Janssen geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 17e minuut dacht Sparta Rotterdam op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Verhaar. Helaas voor Sparta Rotterdam werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 81e minuut was het Sparta Rotterdam dat via Z. El Azzouzi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Ed Peter Janssen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Ed Peter Janssen niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - NEC
Goals
2
0
Balbezit
52%
48%
Gele kaarten
3
5
Schoten totaal
15
6
Schoten op doel
9
0
Passes
416
389
Overtredingen
16
16
Buitenspel
3
0
Corners
6
1
LIVE Sparta Rotterdam - NEC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
17' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt T. Verhaar Sparta Rotterdam
22' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Sanusi Sparta Rotterdam
46' Wissel NEC Wissel R. Ofosu voor T. Awoniyi NEC
46' Wissel NEC Wissel A. Fomitschow voor M. Heinloth NEC
48' Gele kaart NEC Gele kaart voor Janio Bikel NEC
63' Gele kaart NEC Gele kaart voor K. Mayi NEC
69' Gele kaart NEC Gele kaart voor Q. Owusu-Abeyie NEC
73' Wissel NEC Wissel S. Lundholm voor J. von Haacke NEC
76' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor M. Dijkstra Sparta Rotterdam
77' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor F. Pinteaux Sparta Rotterdam
77' Gele kaart NEC Gele kaart voor D. Dumić NEC
81' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Z. El Azzouzi met assist van L. Brogno Sparta Rotterdam
82' Gele kaart NEC Gele kaart voor W. Golla NEC
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel K. Dougall voor R. Sanusi Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - NEC
Opstellingen Sparta Rotterdam - NEC
De opstellingen van Sparta Rotterdam en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
30 Ricardo Kieboom K
20 Michael Verrips K
12 Sherel Floranus V
14 Bart Vriends V
16 Iván Calero Ruiz M
15 Kenneth Dougall M
13 Stijn Spierings M
17 Cyril Chevreuil A
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - NEC

Sparta Rotterdam en NEC treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ed Peter Janssen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en NEC in de Eredivisie vond plaats op 30 januari 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 6 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sparta Rotterdam 3
Winst NEC 6
Gelijkspel 3
Totaal 12
Tags
Sparta Rotterdam - NEC Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling NEC Live Sparta Rotterdam - NEC Live Sparta Rotterdam - NEC kijken Sparta Rotterdam - NEC kijken Live Sparta Rotterdam - NEC stream Sparta Rotterdam - NEC Fox Sports Nabeschouwing Sparta Rotterdam - NEC Uitslag Sparta Rotterdam - NEC Statistieken Sparta Rotterdam - NEC Eredivisie 2016/2017 Sparta Rotterdam - NEC wedden Sparta Rotterdam - NEC gokken Sparta Rotterdam - NEC Unibet