Nabeschouwing Vitesse - NEC (2-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 2 april 2017 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt Vitesse het zondag 2 april 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - NEC (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en NEC is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gozubuyuk geëindigd in een 2-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 51e minuut dacht Vitesse op voorsprong te komen via een doelpunt van R. van Wolfswinkel. Helaas voor Vitesse werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 66e minuut was het NEC dat via F. Kadioglu dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk. R. van Wolfswinkel dacht na 84 minuten te scoren voor Vitesse, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Serdar Gozubuyuk niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindstand.

LIVE Vitesse - NEC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Wissel Vitesse Wissel Nathan voor A. Tighadouini Vitesse
28' Gele kaart NEC Gele kaart voor G. Breinburg NEC
51' Doelpunt Vitesse Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van L. Baker Vitesse
53' Wissel NEC Wissel M. Rayhi voor F. Sturing NEC
59' Wissel NEC Wissel F. Kadioglu voor G. Breinburg NEC
66' Doelpunt NEC Doelpunt F. Kadioglu met assist van M. Rayhi NEC
69' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor K. Diks Vitesse
76' Gele kaart NEC Gele kaart voor W. Golla NEC
79' Wissel Vitesse Wissel A. Büttner voor N. Foor Vitesse
79' Wissel NEC Wissel A. Messaoud voor J. von Haacke NEC
82' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Kruiswijk Vitesse
84' Penalty Vitesse Penalty R. van Wolfswinkel Vitesse
89' Wissel Vitesse Wissel K. Leerdam voor Nathan Vitesse
90' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Büttner Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - NEC
Opstellingen Vitesse - NEC
De opstellingen van Vitesse en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Vitesse - NEC

Vitesse en NEC treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gozubuyuk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en NEC in de Eredivisie vond plaats op 23 oktober 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl NEC slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.