Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle (3-1) || Eredivisie 2016/2017

Zaterdag 3 december 2016 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2016/2017 neemt Vitesse het zaterdag 3 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 3-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 32e minuut dacht Vitesse op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Baker. Helaas voor Vitesse werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 41e minuut was het Vitesse dat via Zhang Yuning dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. B. Schenkeveld dacht na 67 minuten te scoren voor PEC Zwolle, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 92e minuut scoorde Vitesse via Nathan, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Jochem Kamphuis voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - PEC Zwolle
Goals
3
1
Balbezit
46%
54%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
21
7
Schoten op doel
9
1
Passes
371
448
Overtredingen
17
10
Buitenspel
3
1
Corners
5
2
LIVE Vitesse - PEC Zwolle 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Rashica Vitesse
31' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Marcellis PEC Zwolle
32' Penalty Vitesse Penalty L. Baker Vitesse
41' Doelpunt Vitesse Doelpunt Zhang Yuning met assist van M. Rashica Vitesse
45' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Zhang Yuning Vitesse
46' Wissel PEC Zwolle Wissel N. Brock-Madsen voor K. Ehizibue PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel H. Mastour voor M. Saymak PEC Zwolle
67' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. Schenkeveld met assist van D. Warmerdam PEC Zwolle
74' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor J. Kvída PEC Zwolle
74' Wissel Vitesse Wissel Nathan voor A. Tighadouini Vitesse
89' Wissel Vitesse Wissel M. van Bergen voor M. Rashica Vitesse
92' Doelpunt Vitesse Doelpunt Nathan met assist van M. van Bergen Vitesse
93' Wissel Vitesse Wissel M. Miazga voor N. Foor Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - PEC Zwolle
Opstellingen Vitesse - PEC Zwolle
De opstellingen van Vitesse en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Henk Fraser
Wissels Vitesse
# Speler Pos.
24 Jeroen Houwen K
19 Matt Miazga V
43 Lassana Faye V
21 Sheran Yeini M
11 Nathan Allan de Souza M
30 Arshak Koryan M
14 A
16 Mitchell van Bergen A
Formatie 4-2-3-1
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing Vitesse - PEC Zwolle

Vitesse en PEC Zwolle treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 27 januari 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 7
Winst PEC Zwolle 1
Gelijkspel 2
Totaal 10
Tags
Vitesse - PEC Zwolle Opstelling Vitesse Opstelling PEC Zwolle Live Vitesse - PEC Zwolle Live Vitesse - PEC Zwolle kijken Vitesse - PEC Zwolle kijken Live Vitesse - PEC Zwolle stream Vitesse - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle Uitslag Vitesse - PEC Zwolle Statistieken Vitesse - PEC Zwolle Eredivisie 2016/2017 Vitesse - PEC Zwolle wedden Vitesse - PEC Zwolle gokken Vitesse - PEC Zwolle Unibet