Nabeschouwing Salernitana - Venezia (2-1) || Serie A 2021/2022

Donderdag 5 mei 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Salernitana het donderdag 5 mei 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Venezia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Arechi in Salerno.

Via de Salernitana - Venezia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salernitana - Venezia (2-1)

Het Serie A duel tussen Salernitana en Venezia is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 2-1 overwinning voor Salernitana. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. F. Bonazzoli maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Salernitana vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Venezia kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Henry, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette S. Verdi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Salernitana de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 89e minuut moest Venezia verder met een man minder, nadat E. Ampadu een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Salernitana dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Salernitana - Venezia 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salernitana - Venezia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Venezia Gele kaart voor P. Ceccaroni Venezia
7' Penalty Salernitana Penalty F. Bonazzoli Salernitana 1-0
46' Wissel Venezia Wissel M. Ullmann voor R. Haps Venezia
52' Gele kaart Venezia Gele kaart voor A. Mateju Venezia
54' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Ederson Salernitana
58' Doelpunt Venezia Doelpunt T. Henry Venezia 1-1
61' Gele kaart Venezia Gele kaart voor M. Svoboda Venezia
62' Wissel Salernitana Wissel S. Verdi voor F. Bonazzoli Salernitana
62' Wissel Salernitana Wissel G. Kastanos voor L. Coulibaly Salernitana
63' Wissel Venezia Wissel G. Busio voor D. Okereke Venezia
63' Wissel Venezia Wissel D. Crnigoj voor D. Peretz Venezia
64' Wissel Salernitana Wissel V. Belec voor L. Sepe Salernitana
67' Doelpunt Salernitana Doelpunt S. Verdi Salernitana 2-1
69' Gele kaart Venezia Gele kaart voor G. Busio Venezia
74' Wissel Salernitana Wissel M. Ruggeri voor N. Zortea Salernitana
75' Wissel Venezia Wissel J. Nsame voor M. Svoboda Venezia
77' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor E. Bohinen Salernitana
84' Wissel Venezia Wissel D. Johnsen voor A. Mateju Venezia
84' Wissel Salernitana Wissel D. Perotti voor M. Djuric Salernitana
89' Gele kaart Venezia Gele kaart voor E. Ampadu Venezia
89' Tweede gele kaart Venezia Tweede gele kaart voor E. Ampadu Venezia
93' Gele kaart Venezia Gele kaart voor T. Henry Venezia
Video hoogtepunten en samenvatting Salernitana - Venezia
Opstellingen Salernitana - Venezia
De opstellingen van Salernitana en Venezia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salernitana gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Venezia zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Salernitana - Venezia

Salernitana en Venezia treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salernitana en Venezia in de Serie A vond plaats op 26 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salernitana. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Salernitana favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Venezia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Salernitana 1
Winst Venezia 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salernitana op een 18e positie staat, terwijl we Venezia terugvinden op de 20e plaats.