Nabeschouwing Gibraltar - Litouwen (0-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 21 maart 2024 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Gibraltar het donderdag 21 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Litouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Victoria Stadium in Gibraltar.

Via de Gibraltar - Litouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gibraltar - Litouwen (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Gibraltar en Litouwen is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Litouwen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Dayle Coleing in de 26e minuut, waardoor Gibraltar met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 60 minuten was het Armandas Kucys die Lithuania op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen. In de 71e minuut kreeg Edvinas Girdvainis van Lithuania voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Lithuania de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Litouwen uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Gibraltar - Litouwen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gibraltar - Litouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Edvinas Girdvainis Lithuania
16' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Justas Lasickas Lithuania
26' Rode kaart Gibraltar Rode kaart voor Dayle Coleing Gibraltar
29' Wissel Gibraltar Wissel Bradley Banda voor Kian Ronan Gibraltar
32' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Gytis Paulauskas Lithuania
44' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Gvidas Gineitis Lithuania
46' Wissel Lithuania Wissel Armandas Kucys voor Daniel Romanovskij Lithuania
60' Doelpunt Lithuania Doelpunt Armandas Kucys met assist van Vykintas Slivka Lithuania 0-1
71' Tweede gele kaart Lithuania Tweede gele kaart voor Edvinas Girdvainis Lithuania
74' Wissel Lithuania Wissel Linas Klimavicius voor Gytis Paulauskas Lithuania
74' Wissel Gibraltar Wissel Michael Ruiz voor Ethan Britto Gibraltar
74' Wissel Gibraltar Wissel James Scanlon voor Liam Walker Gibraltar
82' Gele kaart Gibraltar Gele kaart voor Michael Ruiz Gibraltar
82' Wissel Lithuania Wissel Klaudijus Upstas voor Pijus Sirvys Lithuania
82' Wissel Lithuania Wissel Ovidijus Verbickas voor Vykintas Slivka Lithuania
86' Wissel Gibraltar Wissel Evan De Haro voor Jack Sergeant Gibraltar
88' Wissel Lithuania Wissel Artur Dolznikov voor Fedor Černych  Lithuania