Nabeschouwing Porto - Liverpool (1-5) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 28 september 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Porto het dinsdag 28 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Liverpool (1-5)

Het Champions League duel tussen Porto en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 1-5 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. Salah, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Mane op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee M. Salah zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed M. Taremi iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Porto werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 77e minuut nadat R. Firmino namens Liverpool de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van Liverpool speler R. Firmino, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergey Karasev en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Porto - Liverpool 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Wissel Porto Wissel F. Vieira voor Otavio Porto
18' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah Liverpool 0-1
45' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van J. Milner Liverpool 0-2
46' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor T. Martinez Porto
56' Wissel Porto Wissel Wendell voor Z. Sanusi Porto
56' Wissel Porto Wissel Vitinha voor M. Uribe Porto
60' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van C. Jones Liverpool 0-3
66' Wissel Liverpool Wissel J. Gomez voor J. Milner Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel R. Firmino voor M. Salah Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor S. Mane Liverpool
67' Wissel Porto Wissel Pepe voor Sergio Oliveira Porto
73' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor J. Henderson Liverpool
75' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van F. Vieira Porto 1-3
77' Doelpunt Liverpool Doelpunt R. Firmino met assist van C. Jones Liverpool 1-4
81' Doelpunt Liverpool Doelpunt R. Firmino Liverpool 1-5
88' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor D. Jota Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Liverpool
Opstellingen Porto - Liverpool
De opstellingen van Porto en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Liverpool

Porto en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Liverpool in de Champions League vond plaats op 17 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 4 keer wist de ploeg van Porto te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Porto. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Porto 0
Winst Liverpool 4
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 3e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 1e plaats.