Nabeschouwing PSV - Galatasaray (5-1) || Champions League 2021/2022

Woensdag 21 juli 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt PSV het woensdag 21 juli 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Galatasaray. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Galatasaray live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Galatasaray (5-1)

Het Champions League duel tussen PSV en Galatasaray is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 5-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. PSV kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van E. Zahavi. PSV vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Zahavi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Galatasaray de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via E. Kilinc.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat M. Gotze de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 84e minuut nadat E. Zahavi namens PSV de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van PSV speler M. Gotze, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro José Hernández Hernández bij een 5-1 eindstand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Galatasaray 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Galatasaray teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi PSV 1-0
35' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van N. Madueke PSV 2-0
42' Doelpunt Galatasaray Doelpunt E. Kilinc met assist van O. Bayram Galatasaray 2-1
51' Doelpunt PSV Doelpunt M. Gotze met assist van E. Zahavi PSV 3-1
61' Wissel Galatasaray Wissel S. Feghouli voor A. Turan Galatasaray
61' Wissel Galatasaray Wissel Mostafa Mohamed voor R. Babel Galatasaray
61' Wissel Galatasaray Wissel Y. Akgun voor A. Ozturk Galatasaray
63' Wissel PSV Wissel D. Propper voor M. van Ginkel PSV
63' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor Y. Vertessen PSV
75' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Marcao Galatasaray
76' Wissel PSV Wissel R. Thomas voor N. Madueke PSV
78' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor C. Luyindama Galatasaray
84' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi PSV 4-1
88' Doelpunt PSV Doelpunt M. Gotze met assist van P. Max PSV 5-1
90' Wissel Galatasaray Wissel Falcao voor K. Akturkoglu Galatasaray
90' Wissel Galatasaray Wissel E. Tasdemir voor E. Kilinc Galatasaray
90' Wissel PSV Wissel P. Rosario voor E. Zahavi PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Galatasaray
Opstellingen PSV - Galatasaray
De opstellingen van PSV en Galatasaray zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Galatasaray zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Galatasaray

PSV en Galatasaray spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Galatasaray in de Champions League vond plaats op 31 oktober 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Galatasaray slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.