Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-1) || Champions League 2021/2022

Woensdag 3 november 2021 - 18:45 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Real Madrid het woensdag 3 november 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-1)

Het Champions League duel tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 2-1 overwinning voor Real Madrid. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door K. Benzema, waarmee Real Madrid met 1-0 de leiding nam. Shakhtar Donetsk kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Fernando, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette K. Benzema zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Real Madrid de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor Real Madrid een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Real Madrid Doelpunt K. Benzema met assist van Vinicius Junior Real Madrid 1-0
39' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor F. Mendy Real Madrid
39' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Fernando met assist van Alan Patrick Shakhtar Donetsk 1-1
55' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor R. De Zerbi Shakhtar Donetsk
61' Doelpunt Real Madrid Doelpunt K. Benzema met assist van Vinicius Junior Real Madrid 2-1
63' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Casemiro Real Madrid
66' Wissel Real Madrid Wissel N. Fernandez voor D. Carvajal Real Madrid
71' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel M. Solomon voor M. Mudryk Shakhtar Donetsk
79' Wissel Real Madrid Wissel L. Jovic voor K. Benzema Real Madrid
79' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Marlos voor Tete Shakhtar Donetsk
79' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel G. Sudakov voor T. Stepanenko Shakhtar Donetsk
79' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel M. Antonio voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
86' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Dentinho voor Fernando Shakhtar Donetsk
93' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Dentinho Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Real Madrid - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Real Madrid en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk

Real Madrid en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk in de Champions League vond plaats op 19 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Real Madrid favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Shakhtar Donetsk slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Madrid 3
Winst Shakhtar Donetsk 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Madrid op een 1e positie staat, terwijl we Shakhtar Donetsk terugvinden op de 4e plaats.