Nabeschouwing Sporting CP - Ajax (1-5) || Champions League 2021/2022

Woensdag 15 september 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Sporting CP het woensdag 15 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Ajax (1-5)

Het Champions League duel tussen Sporting CP en Ajax is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van S. Haller. Ajax vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Haller op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut wist Sporting CP de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Paulinho.

Na 39 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat S. Berghuis de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 51e minuut nadat S. Haller namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 63e minuut en kwam op naam te staan van Ajax speler S. Haller, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Sporting CP - Ajax 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller Ajax 0-1
9' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van Antony Ajax 0-2
21' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor G. Inacio Sporting CP
33' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Paulinho met assist van Matheus Sporting CP 1-2
39' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van R. Gravenberch Ajax 1-3
41' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Palhinha Sporting CP
46' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Timber Ajax
46' Wissel Sporting CP Wissel M. Reis voor R. Vinagre Sporting CP
46' Wissel Sporting CP Wissel P. Sarabia voor J. Cabral Sporting CP
47' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Dias Fernandes Afgekeurd doelpunt J. Dias Fernandes Sporting CP
49' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
51' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van Antony Ajax 1-4
60' Wissel Sporting CP Wissel T. Tomas voor N. Santos Sporting CP
63' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van N. Mazraoui Ajax 1-5
70' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
70' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
77' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor S. Berghuis Ajax
77' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor Paulinho Sporting CP
81' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor D. Blind Ajax
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor T. Tomas Sporting CP
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Z. Feddal Sporting CP
86' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Ajax
Opstellingen Sporting CP - Ajax
De opstellingen van Sporting CP en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Ajax

Sporting CP en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Sporting CP en Ajax elkaar treffen in de Champions League.