Nabeschouwing Barcelona - Sporting Gijón (6-1) || Primera División 2016/2017

Woensdag 1 maart 2017 - 19:30 uur

In de Primera División 2016/2017 neemt Barcelona het woensdag 1 maart 2017 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Gijón. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Sporting Gijón live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Sporting Gijón (6-1)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Sporting Gijón is onder leiding van scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez geëindigd in een 6-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 9e minuut dacht FC Barcelona op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Messi. Helaas voor FC Barcelona werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 11e minuut was het FC Barcelona dat via L. Suárez dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez. Carlos Castro dacht na 21 minuten te scoren voor Sporting Gijón, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 27e minuut scoorde FC Barcelona via L. Suárez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 49 minuten spelen wist FC Barcelona via Paco Alcácer de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez. In de 65e minuut scoorde Neymar namens FC Barcelona. Scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 87e minuut leek I. Rakitić te scoren voor FC Barcelona, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Jose Maria Sanchez Martinez.

Kort daarna blies scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 6-1 eindresultaat.

LIVE Barcelona - Sporting Gijón 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Sporting Gijón teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van J. Mascherano FC Barcelona
11' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suárez met assist van Neymar FC Barcelona
21' Doelpunt Sporting Gijón Doelpunt Carlos Castro Sporting Gijón
24' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor Burgui Sporting Gijón
27' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suárez FC Barcelona
46' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Neymar FC Barcelona
45' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor Carlos Castro Sporting Gijón
46' Wissel FC Barcelona Wissel Paco Alcácer voor L. Suárez FC Barcelona
46' Wissel Sporting Gijón Wissel Víctor Rodríguez voor Douglas Pereira Sporting Gijón
49' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Paco Alcácer met assist van L. Messi FC Barcelona
55' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor Juan Rodríguez Sporting Gijón
59' Wissel Sporting Gijón Wissel Isma López voor Burgui Sporting Gijón
61' Wissel FC Barcelona Wissel André Gomes voor L. Messi FC Barcelona
65' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Neymar FC Barcelona
74' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto voor Rafinha FC Barcelona
76' Wissel Sporting Gijón Wissel Mikel Vesga voor Sergio Álvarez Sporting Gijón
87' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt I. Rakitić met assist van Sergi Roberto FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Sporting Gijón
Opstellingen Barcelona - Sporting Gijón
De opstellingen van Barcelona en Sporting Gijón zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sporting Gijón zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Sporting Gijón

Barcelona en Sporting Gijón treffen elkaar in de 25e speelronde van de Primera División van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jose Maria Sanchez Martinez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Sporting Gijón in de Primera División vond plaats op 24 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sporting Gijón slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.