Nabeschouwing Roma - Torino (3-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 19 januari 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het zaterdag 19 januari 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Torino. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Torino live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Torino (3-2)

Het Serie A duel tussen Roma en Torino is onder leiding van scheidsrechter Piero Giacomelli geëindigd in een 3-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door N. Zaniolo, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 34e minuut voor dat Roma via A. Kolarov op 2-0 kwam te staan. In de 51e minuut wist Torino de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Rincón.

Na 67 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Ansaldi de 2-2 maakte voor Torino. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Roma dat in de 73e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. El Shaarawy de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Piero Giacomelli en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Roma.

LIVE Roma - Torino 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Torino teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor C. Ünder Roma
15' Doelpunt Roma Doelpunt N. Zaniolo Roma 1-0
34' Penalty Roma Penalty A. Kolarov Roma 2-0
51' Doelpunt Torino Doelpunt T. Rincón Torino 2-1
55' Wissel Torino Wissel S. Zaza voor Iago Falqué Torino
61' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Kluivert Roma
66' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
67' Doelpunt Torino Doelpunt C. Ansaldi Torino 2-2
71' Gele kaart Torino Gele kaart voor L. De Silvestri Torino
72' Wissel Roma Wissel P. Schick voor J. Kluivert Roma
73' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van Lorenzo Pellegrini Roma 3-2
75' Wissel Torino Wissel S. Edera voor V. Parigini Torino
80' Wissel Roma Wissel D. Santon voor R. Karsdorp Roma
83' Wissel Torino Wissel Álex Berenguer voor Lyanco Torino
91' Gele kaart Torino Gele kaart voor T. Rincón Torino
92' Gele kaart Torino Gele kaart voor A. Belotti Torino
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Torino
Opstellingen Roma - Torino
De opstellingen van Roma en Torino zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Torino zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Torino

Roma en Torino treffen elkaar in de 20e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Piero Giacomelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Torino in de Serie A vond plaats op 19 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Torino slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 13
Winst Torino 2
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 6e positie staat, terwijl we Torino terugvinden op de 9e plaats.