Nabeschouwing Lazio - Cagliari (3-1) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 12:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Lazio het zaterdag 22 december 2018 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Lazio - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Cagliari (3-1)

Het Serie A duel tussen Lazio en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 3-1 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door S. Milinković-Savić, waarmee Lazio met 1-0 de leiding nam. Lazio vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Acerbi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van Lazio, waarmee S. Lulić zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

João Pedro zette Cagliari even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Gianluca Manganiello toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Lazio.

LIVE Lazio - Cagliari 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinković-Savić Lazio 1-0
23' Doelpunt Lazio Doelpunt F. Acerbi Lazio 2-0
46' Wissel Cagliari Wissel Diego Farias voor A. Cerri Cagliari
46' Wissel Cagliari Wissel M. Pajač voor R. Klavan Cagliari
59' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor P. Faragò Cagliari
67' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Lulić met assist van C. Immobile Lazio 3-0
69' Wissel Lazio Wissel Lucas Leiva voor S. Milinković-Savić Lazio
73' Wissel Cagliari Wissel D. Dessena voor N. Barella Cagliari
77' Wissel Lazio Wissel J. Lukaku voor Luis Alberto Lazio
80' Wissel Lazio Wissel Bastos voor Ş. Radu Lazio
92' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Bastos Lazio
93' Penalty Cagliari Penalty João Pedro Cagliari 3-1
95' Gele kaart Lazio Gele kaart voor C. Immobile Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Cagliari
Opstellingen Lazio - Cagliari
De opstellingen van Lazio en Cagliari zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Cagliari zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Cagliari

Lazio en Cagliari treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Cagliari in de Serie A vond plaats op 11 maart 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Lazio favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lazio 14
Winst Cagliari 5
Gelijkspel 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lazio op een 5e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.