Nabeschouwing Parma - SPAL (2-3) || Serie A 2018/2019

Zondag 27 januari 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Parma het zondag 27 januari 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Ennio Tardini in Parma.

Via de Parma - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Parma - SPAL (2-3)

Het Serie A duel tussen Parma en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 2-3 overwinning voor SPAL. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. R. Inglese maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Parma vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Parma vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Inglese op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist SPAL de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Valoti.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Petagna de 2-2 maakte voor SPAL. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SPAL dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Fares de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rosario Abisso bij een 2-3 eindstand in het voordeel van SPAL.

LIVE Parma - SPAL 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Parma - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Parma Gele kaart voor J. Kucka Parma
11' Penalty Parma Penalty R. Inglese Parma 1-0
34' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Fares SPAL
36' Gele kaart Parma Gele kaart voor M. Scozzarella Parma
53' Doelpunt Parma Doelpunt R. Inglese Parma 2-0
57' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Lazzari SPAL
68' Wissel SPAL Wissel M. Antenucci voor L. Šimić SPAL
68' Wissel SPAL Wissel M. Valoti voor M. Valdifiori SPAL
70' Doelpunt SPAL Doelpunt M. Valoti met assist van M. Lazzari SPAL 2-1
75' Doelpunt SPAL Doelpunt A. Petagna met assist van J. Kurtič SPAL 2-2
76' Gele kaart SPAL Gele kaart voor A. Petagna SPAL
78' Wissel Parma Wissel M. Gazzola voor A. Barillà Parma
86' Wissel SPAL Wissel S. Floccari voor A. Petagna SPAL
87' Doelpunt SPAL Doelpunt M. Fares SPAL 2-3
88' Wissel Parma Wissel G. Munari voor M. Scozzarella Parma
88' Wissel Parma Wissel L. Siligardi voor S. Iacoponi Parma
91' Gele kaart SPAL Gele kaart voor Felipe SPAL
Video hoogtepunten en samenvatting Parma - SPAL
Opstellingen Parma - SPAL
De opstellingen van Parma en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Parma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SPAL zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Parma - SPAL

Parma en SPAL treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Parma en SPAL in de Serie A vond plaats op 26 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SPAL. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is SPAL favoriet. 1 keer wist de ploeg van Parma te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Parma. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Parma 0
Winst SPAL 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Parma op een 10e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.