Nabeschouwing Roma - Napoli (1-4) || Serie A 2018/2019

Zondag 31 maart 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het zondag 31 maart 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Napoli (1-4)

Het Serie A duel tussen Roma en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Giampaolo Calvarese geëindigd in een 1-4 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Napoli kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van A. Milik. Een benutte penalty van D. Perotti in de 49e minuut zorgde er even later voor dat Roma weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 50e minuut zette D. Mertens zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 55 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat S. Verdi de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 81e minuut wist A. Younes namens Napoli de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giampaolo Calvarese en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Roma - Napoli 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van S. Verdi Napoli 0-1
13' Gele kaart Roma Gele kaart voor P. Schick Roma
17' Gele kaart Napoli Gele kaart voor N. Maksimović Napoli
37' Gele kaart Roma Gele kaart voor K. Manolas Roma
37' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Džeko Roma
43' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Milik Napoli
49' Penalty Roma Penalty D. Perotti Roma 1-1
50' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van José Callejón Napoli 1-2
55' Doelpunt Napoli Doelpunt S. Verdi met assist van Fabián Ruiz Napoli 1-3
58' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor D. Mertens Napoli
63' Wissel Roma Wissel N. Zaniolo voor P. Schick Roma
66' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Kolarov Roma
68' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor E. Hysaj Napoli
74' Wissel Napoli Wissel A. Younes voor S. Verdi Napoli
81' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Younes Napoli 1-4
82' Wissel Roma Wissel C. Ünder voor D. Perotti Roma
82' Wissel Roma Wissel J. Kluivert voor D. De Rossi Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Napoli
Opstellingen Roma - Napoli
De opstellingen van Roma en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Napoli

Roma en Napoli treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Napoli in de Serie A vond plaats op 28 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Napoli slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 10
Winst Napoli 7
Gelijkspel 6
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 2e plaats.